Jadłospis

Opublikowano: sobota, 27, wrzesień 2014 Przemo
Przygotowane w naszej placówce potrawy doprawiane są ziołami i bardzo minimalną ilością soli (o niskiej zawartości sodu) kawa inka, kakao, herbaty i woda (z kawałkami cytryny) dosładzane są miodem. Informacja o substancjach powodujace alergie oznaczone są numerkiem alergenu *wykaz alergenów znajduje się poniżej*

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

1.  GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2.  Skorupiaki i produkty pochodne.
3.  Jaja i produkty pochodne.
4.  Ryby i produkty pochodne.
5.  Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6.  Soja i produkty pochodne.
7.  Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.  Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9.  Seler i produkty pochodne.
10.  Gorczyca i produkty pochodne.
11.  Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13.  Łubin i produkty pochodne.
14.  Mięczaki i produkty pochodne.

PONIEDZIAŁEK    08.07.2019

śniadanie: kawa inka (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem, sałata, pieczony schab,      gruszka      1,7,9,10                                                                                
obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze warzywnym, racuchy drożdżowe z jabłkiem, marchew w słupki, kompot 1,3,7,9                 
podwieczorek:  sok jabłkowy 100%, paluch kukurydziany 1,3,7                                                                                    

WTOREK       09.07.2019

śniadanie:kakao (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, arbuz 1,7                                                                                              
obiad:krupnik z kaszy jęczmiennej na kurczaku, ziemniaki, kotlecik mielony, sałata z jogurtem naturalnym, woda n/g    1,3,7 ,9 , 10                                        
podwieczorek: kefir z malinami i bananem (wyrób własny) , wafle ryżowe 1,3,7

ŚRODA          10.07.2019

śniadanie: zupa mleczna z płatkami owsianymi (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem, twarożek truskawkowy, winogrono 1,7                                                                      
obiad: zupa warzywna zabielana, spaghetti w sosie warzywno-mięsnym, mix sałat woda n/g z cytryną  1,7,9                                                                                                      podwieczorek:herbatka mięta, ciasteczko owsiane ( wyrób własny)  1, 3,7                      

CZWARTEK    11.07.2019

śniadanie: kawa Anatol (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem, jajko, pomidor,  szczypiorek, jabłko 1,3,7                                                                                              
obiad: zalewajka z ziemniakami na wywarze warzywnym,  gałka ryżu, kurczak w sosie własnym, mieszanka warzyw z wody, kompot 1,7 ,9,                                                                              podwieczorek: herbatka owocowa, biszkopt  1,3,7

PIĄTEK          12.07.2019

śniadanie: kakao (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarożku i wędzonego łososia, banan 1,4,7,9,10  
obiad: zupa krem z białych warzyw z grzankami, kluski leniwe, marchew tarta z jabłkiem,  woda n/g  1,3,7,9                                                                                  
podwieczorek: sałatka owocowa                                             

                                                               

Woda dostępna przez cały dzień

objaśnienie  D - dieta

Przygotowane potrawy doprawiane są ziołami i bardzo minimalną ilością soli (o niskiej zawartości sodu ) kawa inka, kakao , herbaty i woda ( z kawałkami cytryny, ) dosładzane są miodem . Informacja o substancjach powodujące alergie oznaczone są numerkiem alergenu *wykaz alergenów znajduje się poniżej

W uzasadnionych przypadkach jadłospis może ulec zmianie.  

Odsłony: 4472