Jadłospis

Opublikowano: sobota, 27, wrzesień 2014 Przemo
Przygotowane w naszej placówce potrawy doprawiane są ziołami i bardzo minimalną ilością soli (o niskiej zawartości sodu) kawa inka, kakao, herbaty i woda (z kawałkami cytryny) dosładzane są miodem. Informacja o substancjach powodujace alergie oznaczone są numerkiem alergenu *wykaz alergenów znajduje się poniżej*

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

1.  GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2.  Skorupiaki i produkty pochodne.
3.  Jaja i produkty pochodne.
4.  Ryby i produkty pochodne.
5.  Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6.  Soja i produkty pochodne.
7.  Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.  Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9.  Seler i produkty pochodne.
10.  Gorczyca i produkty pochodne.
11.  Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13.  Łubin i produkty pochodne.
14.  Mięczaki i produkty pochodne.

PONIEDZIAŁEK   11.03.2019

śniadanie: kakao (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka wiejska, winogrono 1,7,9,10                                                                                     
obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami , naleśniki z białym serem i sosem malinowym,  kompot   1,7,9                                                                                                           
podwieczorek: herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ogórek  zielony,      1,7,9,10

WTOREK   12.03.2019

śniadanie: kawa inka (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem,  serek wiejski, papryka kolorowa,  gruszka 1,3,7,9,10                                                                                  
obiad: zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym , kasza jęczmienna, sos mięsny, surówka z kiszonej kapusty,  woda n/g 1,7,9                          
podwieczorek: budyń waniliowy z musem jeżynowym,  1,3,7,

ŚRODA  13.03.2019

śniadanie: zupa mleczna z płatkami ryżowymi (D – herbatka), rogal z masłem i miodem, banan  1,7                                                                                              
obiad:rosół na kurczaku z makaronem, ziemniaki, filet z indyka z sosie własnym, „mizeria”, woda n/g   1,3,7,9                                                                                                           
podwieczorek: herbatka malinowa, paluch kukurydziany          1,3,7

CZWARTEK   14.03.2019

śniadanie: kawa Anatol  (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, pomarańcza        1,3,7,                                                                       
obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, spaghetti z sosem warzywno-mięsny, mix sałata, kompot 1,3,7,9                                                                                              
podwieczorek: sok pomarańczowy 100%, ciastko maślane  1,3,7

PIĄTEK   15.02.2019

śniadanie: kakao (D – herbatka), pieczywo mieszane z masłem,  pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką , jabłko   1,3,4,7,9,10                                        
obiad: zupa pomidorowa z ryżem na kurczaku, pierogi z jabłkiem i cynamonem, woda n/g   1,3,7,9                                                                                       
podwieczorek: herbatka mięta, bułka z masłem, pasztecik drobiowy, rzodkiewka 1,3,7

Woda dostępna przez cały dzień

objaśnienie  D – dieta

Przygotowane potrawy doprawiane są ziołami , kawa inka, kakao , herbaty i woda ( z kawałkami cytryny, ) dosładzane są  miodem . Informacja o substancjach powodujące alergie oznaczone są numerkiem alergenu *wykaz alergenów znajduje się obok jadłospisu                                       

Woda dostępna przez cały dzień

objaśnienie  D – dieta

Przygotowane potrawy doprawiane są ziołami, kawa inka, kakao, herbaty i woda (z kawałkami cytryny) dosładzane są  miodem. Informacja o substancjach powodujące alergie oznaczone są numerkiem alergenu *wykaz alergenów znajduje się obok jadłospisu

W uzasadnionych przypadkach jadłospis może ulec zmianie.  

Odsłony: 3929